Πώς να επιλέξετε το σωστό αντηλιακό

Ένα καλό αντηλιακό πρέπει να προστατεύει τόσο από την UVA όσο και από τη UVB υπεριώδη ακτινοβολία. Ο παράγοντας αντηλιακής προστασίας ή SPF (Sun Protection Factor) είναι ο πιο σπουδαίος δείκτης που πρέπει να Πώς να επιλέξετε το σωστό αντηλιακόαναζητείται. Ο δείκτης αυτός αντιπροσωπεύει τον βαθμό προστασίας που προσφέρει το προϊόν βασικά έναντι της UVB ακτινοβολίας. Όσο πιο ανοιχτό είναι το δέρμα μας τόσο πιο μεγάλος SPF απαιτείται για την αποτελεσματική του προστασία. Η προστασία από την UVA που παρέχουν τα αντηλιακά προϊόντα ορίζεται με αστέρια. Ο συμβολισμός αυτός κυμαίνεται από ένα αστέρι για αυτά που ασκούν ήπια μέχρι τέσσερα αστέρια για αυτά που ασκούν μέγιστη προστασία έναντι της UVA ακτινοβολίας.

Αυτό, όμως, δεν αρκεί. Το αντηλιακό που θα σας προστατεύσει πραγματικά, πρέπει να περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, καθώς και ενυδατικά συστατικά.

Ακολουθεί πίνακας με τους διαθέσιμους δείκτες και τα διαφορετικά επίπεδα προστασίας που μπορεί να προσφέρει ένα αντηλιακό, βάσει του δείκτη SPF*:

 ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (SPF)  ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
6 ως 10 Χαμηλό
15 ως 25 Μεσαίο
30 ως 50 Υψηλό
50+ Πολύ υψηλό

 

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι ο δείκτης 50 μπλοκάρει τις ακτίνες μόνο κατά 1% περισσότερο (98%) έναντι του δείκτη 30 (97%).